torsdag 5 april 2012

Om gymmet i dagens tidning...




Byggeriet. Granne med kulturlivet i Bryggeriet startar Morgan Sultan, Erik Plevnik, Peder Bryngelson och Niclas Bryngelson ett fitnesscenter.

De bygger nytt gym

De har tränat själva i många år, på många gym. När de öppnar en egen anläggning bygger de den utifrån det de själva vill ha och har saknat.

Relaterat

– Vi har velat dra i gång något länge. Jag har suttit i diskussioner med både kommunen och andra gym, berättar Peder Bryngelson.
När planerna förverkligas hyr han och Erik Plevnik lokaler av Peter Knus norr om Bryggeriet. Just nu renoverar de, tillsammans med lokala företag, för att kunna öppna Body&Fitness i slutet av april.
– Vi börjar med 250 kvadrat, men planerar för en fortsättning med både större lokaler och större utbud till hösten, säger Peder Bryngelson.
Förutom gymverksamheten kommer de att erbjuda body pump och body combat efter Les Mills koncept. Morgan Sultan kommer att leda crossfit-träning, ett effektivt träningssystem som bygger på tyngdlyftning och gymnastik. Kerstin Johansson kommer att leda seniorpass, och Lisa White, som haft gym i Nora tidigare, kommer att hålla i fitnessboxning. Lisa kommer också att arbeta med konditionsrundor och viktminskningsgrupper. Tillsammans med sin sambo Peter Andersson och Morgan Sultan kommer hon att arbeta som personlig tränare, något som även Niclas Bryngelson, Erik Plevnik och Peder Bryngelson kommer att utbilda sig till.
– Vi vill kunna ta emot exempelvis ett kompisgäng som får tio specialpass inför Utmaningen eller Norasjön Runt, säger Peder Bryngelson.
Han är entreprenören och säljaren i gänget, Erik Plevnik kan teknik och ekonomi och är den som får dra i handbromsen emellanåt. Niclas Bryngelsson är hantverkaren, och Morgan Sultan kan både media och reklam och träning och kost.
I bygget av träningscentret satsar de på sådant de anser är viktigt. Bland annat har de köpt in ett bra lås-, entré- och bokningssystem. De har öppet från fem på morgonen till midnatt. De har inrett ett barnrum och anlitat en barnvakt några timmar i veckan. Men de satsar också på mer udda grejer som en 18 meter lång löparbanan med konstgräs.
– Vi tror starkt på det vi gör. Men vi gör det här vid sidan av våra vanliga jobb och för våra medlemmar, för att de ska trivas och få en bra träning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar