fredag 3 februari 2012

Vi åkte till affären där vi köpte akvariumet till Johannes och frågade varför det inte blir så rent som vi vill ha de.
Informationen vi fick när vi köpte de var att det inte skulle behöva rengöras mer än att pumpen skulle tvättas en gång efter ett år.
Nu fick vi höra att så absolut inte är fallet. Allt beror på vad du har för storlek på akvariet, vårat är ett standard ca 50l och de ska rengöras en ggr/vecka...precis det vi sa och frågade om när vi skulle köpa de.
Vi vill inte att mer att göra och känner inte att tiden finns att lägga på att putsa akvarium.
Känner oss riktigt lurade av säljaren, nu kan vi ju inte ta bort de för båda barnen älskar de ju, dessutom tycker även jag att det är fint och rogivande när det är rent men hade jag vetat vilket jobb de är hade de inte blivit ngt akvarium.
Nu står det här och vi har i dag köpt ytterligare ngt medel som ska binda partiklar i vattnen för att det ska bli klart så vi får se.
Tjejen vi pratade med i dag sa åt oss att rengöra allt, pump, växter, dekorationer, träbitar...allt som var i akvariet.
Så när vi kom hem blev det lite smått kaotiskt när allt skulle putsas och rengöras men nu är det gjort.
Får se i morgon när vi vaknar om det är rent och fint.
Nu kanske ni tycker att detta låter som petitesser och inget att reta sig på men det är inte så bara när man har fokus på annat i livet.
Det krävs så lite "problem" eller mer att behöva bry sig om för att det ska rinna över, man har inte ork och kraft. Tiden med barnen, oron för Alicia och att man inte får ngn sömn tar all kraft så det känns allt annat än bra att vi ska behöva pula med detta.
Får vi bara in en bra rutin så blir det nog bra men nu känner man sig bara arg.

Alicia har fortfarande inte bajsat =(

God Natt...

1 kommentar:

  1. Om det inte vore så förbaskat dyrt så finns det jättefina väggakvarium ( stort, platt med träram runt) som man kan HYRA. Då kommer de och städar och fixar och själv behöver man bara mata de små blötdjuren. Men det är nog som sagt var inte något som man som normalfamilj lägger sina pengar på. Fast fint är det!

    SvaraRadera